HIISI

SAMMAKKOPRINSSIN KOSKELAN KEISARINNA

(LOBSTERIS x SAMMAKKOPRINSSIN SUOMIROKKIA KYNTTILÄN VALOSSA)

Syntynyt 12.10.2022

Sukutaulu

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI55822%2F22&R=101

Terveystulokset

  • Kondrodysplasia (CDPA): N/N
  • Kondrodystrofia (CDDY & IVDD risk): CDDY/CDDY

Mistä Hiisi on saanut nimensä?

Kutsumanimi oli yllättävän helppo valita, meillä oli vielä käyttämättä narttulinjoista H-kirjain ja sen takana paljon hyviä nimiehdotuksia. Ehdotin tyttärelleni Taralle muutamaa H:lla alkavaa kutsumanimeä ja Tara valitsi sieltä Hiisin. Hiisi on suomalaisten alkuperäisuskonnon pyhä paikka, joka on tarkoittanut suomalaisessa kulttuurissa ennen kristinuskon tuloa pyhää hiisilehtoa, johon kuolleet haudattiin. Kristinusko kuitenkin kielsi vanhat palvontapaikat ja demonisoituina niistä muotoutui kansan mielikuvissa pahojen olentojen tyyssijoja ja myös sanan Hiisi merkitys muuttui tarkoittamaan pahansuopaa henkiolentoa. Hiisistä muodostui ajan saatossa kansantarinoihin pieniä pahoja tai vähintään tuhmia olentoja, joiden kotipaikka oli myös nimeltään Hiisi tai joskus Hiitola. Suomen kielessä pakanoihin samaistettu hiisi-sana alkoi viitata pahaan tai pakanalliseen henkiolentoon, pienikokoiseen ilkeään haltiaan tai peikkoon.


Tässä pentueessa minua kiinnostivat molempien vanhempien hyvät terveystulokset, hännät, kuonot, hyvät hengitystiet ja sukujen selkäterveys. Myös Hiisin emän aktiivisuus ja ystävällisen vekkuli luonne sekä takana olevat ulkomaiset suvut, jonka kautta Hiisin emä on sukua myös meidän Tähdelle, olivat kriteereitä joiden vuoksi kiinnostuin tästä pentueesta. Alunperin meillä oli tarkoitus sijoittaa tämä pentu, mutta sopivaa sijoituskotia ei ilmaantunut niin lyhyellä varoitusajalla, joten Hiisi päätyikin meille kotiin täyttämään Freijan jälkeensä jättämää aukkoa. Hiisi on syntynyt luonnollisesti.

Luonteeltaan Hiisi on hyvin rohkea ja erittäin vikkelä pentu. Heti kotiin saapuessaan se ystävystyi Rasputinin kanssa ja Rasputin hyväksyi Hiisin kuin ne olisivat aina olleetkin yhdessä. Hiisi on todella aktiivinen tapaus ja se jaksaa riehua väsymättä jopa tuntitolkulla, mutta muut koirat kyllästyvät sen riehumiseen jo huomattavasti aiemmin. Sitten, kun Hiisi lopulta malttaa viimein rauhoittua, se käpertyy mielellään kainaloon, jonkun kylkeä vasten nukkumaan tai kiipeää sohvatyynyjen päälle kerälle. Myös kiipeily, juokseminen ja kaikenlainen loikkiminen ovat Hiisin mieleen. Jo 5kk iässä se hyppäsi lainkaan vauhtia ottamatta istuvasta asennosta yli 70cm korkealle sängylle.

Hiisillä on avonaiset sieraimet ja jonkin verran kuonoa sekä kiva pieni häntä.

Hiisin kasvattajat löydät täältä: sammakkoprinssin.weebly.com