KENNEL JA JALOSTUSPERIAATTEET

Koirien jalostuksessa minulle tärkeintä on pitkä ikä ja hyvä perusterveys. Hiukan huonommillakin lonkilla tulee kyllä toimeen, mutta jatkuvat iho- tai suolisto-ongelmat eivät kuulu jalostuskoiralle. Myös kasvattien omistajilta toivoisin kiinnostusta rotujen yleisen terveystilanteen parantamiseen, johon voit vaikuttaa jo pelkästään luustokuvaamalla koiran virallisesti sen ollessa riittävän vanha. Terveyden tärkeydestä löydät lisää tietoa "Pentu meiltä?" -osiosta ja rotukuvauksista puolestaan löydät tietoa roduille tyypillisimmistä vaivoista sekä mihin itse haluan pyrkiä kunkin rodun kohdalla.

Luonteen puolesta haluan, että omat koirani ja kaikki meiltä lähtevät pennut ovat rodunomaisia, rohkeita ja avoimia sekä itsevarmoja yksilöitä. Arkoja ja epävarmoja koiria en halua käyttää jalostukseen, koska myös luonteenpiirteet/alttius niihin periytyvät ja pennut oppivat paljon jo emoltaan.

Näyttelymenestys ja -tittelit eivät ole minulle se tärkein kriteeri. Vaikka koira olisi kuinka upea ja kaunis, mutta jos sen luonne ja terveys eivät vastaa sitä mitä toivoisin, ei se tule päätymään meillä jatkojalostukseen. Pitkillä titteliriveillä ei siis ole minulle merkitystä esimerkiksi urosta etsiessäni tai muutoin omien jalostusvalintojeni suhteen. Valinnoissani pyrin silti rotumääritelmää vastaavaan tyyppiin, mutta en suosi liioiteltuja piirteitä. Ulkomuodon puolesta minua miellyttää terve rakenteinen, tasapainoinen, hyvin liikkuva ja vahvaluustoinen koira, joka ei kuitenkaan saa olla liian raskas. Jos koiran ulkomuoto miellyttää minua ja vastaa rotumääritelmää sekä sitä mitä itse rodulta toivon niin terveyden kuin luonteenkin puolesta, se pääsee jatkoon vaikka olisikin vain "kotikoira".
Valinnoillani pyrin jalostamaan sekä työ- että harrastuskäyttöön sopivia koiria kulloinkin kyseessä olevasta rodusta riippuen, keskiaasiankoirilla painotan nimenomaan työkäyttöön sopivia ominaisuuksia.
Hienoista pyrkimyksistä huolimatta kaikin puolin täydellistä koiraa ei ole.
Kaikilla meillä on omat virheemme ja ne tekevät meistä sen mitä olemme, persoonia.

Mother Goddess of all life that shines, you bless all creatures with your heart divine. I ask you share your radiant love for puppies. Bless them with good health and happy lives, give them protect and love, so they can rise. Give me the wisdom to know their hearts, hold them close so they never apartThank you for the lives of puppies, for their love and never ending friendship. Please bless them with your light, keeping them safe by day and by night. Mote them be Blessed Beasts.

Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!