LILITH

LITTLE FREAK'S PAYTUN

(EE MVA EE JMVA ALTÕN RENBE x LITTLE FREAK'S HAISHA)

Syntynyt 14.1.2019

Sukutaulu

jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI14996/19&R=335

Terveystulokset

  • Kyynärät: 0/0
  • Lonkat: B/C
  • Sydän: Ei sivuääniä

Mistä Lilith on saanut nimensä?

Tämä pentu tarvitsi jonkun todella vahvan ja itsenäisen naisen esikuvakseen nimen suhteen. Lilith oli Aatamin ensimmäinen vaimo, joka luotiin maasta ja mudasta. Lilith ei kuitenkaan halunnut alistua Jumalan ja miehensä tahtoon, vaan ajautui erimielisyyksiin näiden kanssa ja jätti edenin paratiisin, jonka jälkeen luotiin Eeva Aatamin kylkiluusta, jotta toinen vaimo olisi ensimmäistä alistuvaisempi. Sanotaan myös, että Eevan syntiin lankeemukseen houkutellut käärme oli käärmeen hahmon ottanut Lilith. Lilith on myös kaikkien demonien äiti. Nimi käännetään "yön hirviöksi" ja Lilith on saanut myös nimen "öinen syöjätär". 


Pienempänä Lilith oli uusia asioita ja ihmisiä kohtaan varautunut ja epäileväinen, mutta iän karttuessa se on saanut huimasti itseluottamusta ja rohkeutta eikä sitä uskoisi enää samaksi epäilijäksi. Nyt aikuisena Lilith on avoin ja viihtyy uusienkin tuttavuuksien seurassa ongelmitta.
Luonteeltaan Lilith on iloinen ja ilkikurinen sekä riehakas jekkuilija. Lilith tykkää rapsutuksista ja seurasta, mutta osaa olla myös itsekseen. Muun lauman kanssa se tuli aiemmin hyvin toimeen, mutta kahden vuoden iässä se alkoi viihtymään ainoastaan Moranan kanssa. Vahtimisen se ottaa sopivalla vakavuudella ja ilmoittaa silloin tällöin olemassa olostaan haukkumalla. Oman ihmisen läsnäollessa Lilith sallii myös vieraat ihmiset ja on mielellään tuttujen rapsuteltavana, mutta mikäli oma ihminen ei ole vastaanottamassa vieraita, ei sen alueelle ole soveliasta edes yrittää tulla.

Lilith toimii erinomaisesti aluevartijana ja petovahtina Moranan kanssa. Sen lisäksi Lilith on aloittanut 1,5v iässä pikkuhiljaa totuttelemaan myös lampaisiin, mutta ei osoita kovin kummoista kiinnostusta enää niitä kohtaan.

Lilithin kasvattajan löydät täältä: www.kennellittlefreaks.com/