SEITA

BULLCAPE'S OLGA DANCING WITH THE BEAST

(BULLCAPE'S OLGA MEMORY REMAINS x FIBI LAND OF FREEDOM)

Syntynyt 16.9.2017

Sukutaulu

jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI55738/17&R=157

Terveystulokset

  • Kyynärät: 0/0 (kyynärindeksi 105)
  • Lonkat: C/D (lonkkaindeksi 100)
  • Sydän: Ei sivuääniä
  • Canine Multi-Focal Retinopathy (CMR1): N/N (terve)
  • Mitochondrial fission encephalopathy (MFE): N/N (terve)

Mistä Seita on saanut nimensä?

Kasvattajan luona tämän pennun "työnimi" oli Selma ja pitkän kotimatkan aikana sille oli ehtinyt jo muodostua lempimiä kuten Sempukka, Sempu, Semppu, Sempuli... Halusin jonkun nimen, joka liittyisi luontoon ja mystiikkaan, mutta ei kuitenkaan eroaisi liikaa työnimestä ja näistä lasten antamista lempinimistä. Yritin kuumeisesti keksiä oikeaa nimeä, kunnes mieleeni tuli "Seita" ja hetki sen jälkeen musta kissa juoksi tien yli. Seita on saamelaisessa muinaisuskossa palvottu luonnonkohde ja pyhä paikka. Saamelaiset uhrasivat seidoille erilaisia luonnontuotteita, kuten lihaa, kalaa sekä verta ja toivoivat, että seidat vastaanottaisivat lahjan ja antaisivat vastalahjana menestystä.


Seita on kaunis kuin äitinsä ja vahva kuin isänsä. Seita ei ole dominoiva kotona, mutta kodin ulkopuolella se saattaa ärähtää jos joku vieras koira tulee liian lähelle. Muuten Seita on rauhaa rakastava kukkaistyttö, joka haluaa pusutella ja olla sylissä, koostaan huolimatta. Seita on energinen ja rakastaa juoksemista sekä jalkapalloa. Myös autoilu on hyvin paljon Seitan mieleen ja jos se vain voisi, se lähtisi mukaan joka kerta määränpäästä riippumatta.

Seita osaa leikkiä pientenkin pentujen ja koirien kanssa hienosti. Niiden suhteen se osaa olla varovainen ja rauhoittaa omaa menoaan sekä voimaansa pienemmän tasolle. Seita on myös erittäin kärsivällinen ja jaksaa leikittää pentuja, se ei menetä hermojaan vaikka pienet naskalihampaat roikkuisivatkin kaulanahassa kiinni.

Pentuna Seita oli ruokansa suhteen tarkka, eikä suvainnut lauman muiden koirien tai kissojen edes vilkaisevan sen ruokakupin suuntaan. Mutta kun Seita huomasi, että sen annettiin syödä rauhassa eikä kukaan koskaan tullut viemään sen ruokaa, se rauhoittui eikä sitä enää haitannut ohikulkevat eläimet. Lihan tai huippujen herkkujen suhteen Seita on edelleen tarkka, mutta ihmisille Seita ei ole kuitenkaan koskaan ruuastaan murissut eikä tuntenut tarvettakaan siihen.

Seitan isä oli jo 10-vuotias astuessaan luonnollisesti viimeisen pentueensa ja muutenkin edelleen toiminnallinen vanha herra. Pitkää ikää voisi toivottavasti olla odottettavissa jälkeläisillekin.