POPPAMIES

LAPPONIAN SKY DURACELL DALTON

(LAPPONIAN SKY BOREALIS BENJAMIN x MINTLINE'S OTTER SUMMIT)

Syntynyt 5.10.2021

Sukutaulu

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI12907/22&R=284

Terveystulokset

 • prcd-PRA: A (terve, vanhempien tulosten perusteella)
 • Pompen: terve (vanhempien tulosten perusteella)
 • lonkkaniveldysplasia: B/C
 • kyynärniveldysplasia: 0/0
 • selkälausunto:
  nikamien epämuotoisuus: VA0 (normaali), lukumäärä: 1
  selän spondyloosi: SP0 (puhdas)
  välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV3 (epäsymmetrinen)

Mistä Poppamies on saanut nimensä?

Halusin tälle koiralle hieman erikoisemman nimen, joka liittyisi rodun alkuperään, Lapin mystiikkaan ja shamanismiin. Halusin nimen myös jollain tavalla liittyvän meille koiran sijoittaneen kasvattajan kennelnimeen, koska hänen kennelnimensä on Lovinoidan ja lovinoitakin tarkoittaa shamaania. Tästä sain ajatuksen miettiä vielä muita samaa merkitseviä nimityksiä ja näin päädyin Poppamieheen, joka on erilainen ja ehkä vähän hauskakin.


Luonteeltaan Poppamies on aika innokas ja energinen tapaus, joka tykkää riehua ja rellestää, mutta toisaalta Poppamies on myös oppivainen, jos sitä sattuu huvittamaan. Poppis keksii usein kaikenlaista pientä jäynää ja vähän luvatontakin tekemistä. Sillä on myös ollut tapana karata lammasaitaukseen aitaverkon läpi leikkimään keskiaasiankoirien kanssa, jahtaamaan lampaita ja syömään papanoita. Ääntään Poppamies käyttää paljon ja ilmaisee itseään nimenomaan äänellä, erityisesti odottaessaan kärsimättömästi omaa ruokaansa.

Oman lauman koirien, kissojen ja lampaiden kanssa Poppamies tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen, mutta vieraisiin koiriin se suhtautuu yleensä pienellä varauksella. Ihmisiä Poppis rakastaa ja sen mielestä ehkä parasta onkin kiehnätä rapsuteltavana.

Poppamiehen kasvattajan löydät täältä lapponiansky.com/