ODIN

FINAZIAT PETER

(LT JMVA LV JMVA EEJV-18 JV-18 SEJV-18 SEV-18 SEV-19 ATV-19 HeW-19 PMV-19 FINAZIAT MR GREY x RAMENSKIY GRIZLI RUCHIN BAIRAK AZSKAZ)

Syntynyt 14.11.2020

Sukutaulu

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI45095/22

Terveystulokset

  • Kyynärniveldysplasia: 0/0
  • Lonkkaniveldysplasia: D/D
  • Selkä:
    selän spondyloosi: SP2
    välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0

Mistä Odin on saanut nimensä?

Oli alusta asti selvää, että jos meille joskus ostettaisiin keskiaasiankoira uros, niin sen nimeksi tulisi Odin.

Odin on muinainen skandinaavinen ylijumala, "Jumalten Kuningas". Odin on ylimystön, sodan, viisauden, runouden ja kuoleman jumala, mutta näiden lisäksi Odinissa on myös šhamanistisia piirteitä. Odin on erilainen kuin muut jumalat, hän on hurja ja arvaamaton.


Odin on syntynyt Virossa ja tullut meille nimenomaan eläinvahdiksi.

Pentuna Odin oli hyvinkin villi ja leikkisä, mutta pikkuhiljaa iän karttuessa sen luonteeseen on tullut vakavuutta ja rauhallisuutta. Odin on myös rohkea, omatoiminen ja jonkin verran avoin uusia ihmisiä kohtaan, riippuen ihmisestä ja tilanteesta. Odin on tarkka ja aktiivinen vahti, kumealla haukulla se hoitaa velvollisuuksiaan ja tarkistaa alueen rajoja.

Odin on komea, lihaksikas ja tasaisesti kasvanut nuorimies. Odin ei ole kovin suuri uros, mutta se on vahvaluustoinen ja sillä on hyvät mittasuhteet. Maitohampaiden irtoaminen tuotti jonkin verran haasteita ja Odinilta poistettiin kolme maitokulmuria, jotka eivät irronneet luonnollisesti. Odin on kärsinyt jonkin verran myös matkapahoinvoinnista nuorempana. Syksyllä 2022 Odinilla oli toistaiseksi ensimmäinen ja viimeinen hotspot narttujen juoksujen jälkeen, joka saatiin hoidettua kotikonstein ilman lääkkeitä tai edes karvojen ajelua.

Odin toimii meillä täysipäiväisenä eläinvahtina yhdessä Aradian kanssa. Jonkin verran Odinilla on vielä silloin tällöin tapana juoksuttaa lampaita innostuessaan tai komentaessaan niitä, mutta on siitä huolimatta toiminut lampaiden henkivartijana erinomaisesti.