RASPUTIN

SAMMAKKOPRINSSIN PRESENTIME URANUS

(FRIEDRICH'S MAN'S BEST FRIEND x SANDRA)

Syntynyt 7.10.2020

Sukutaulu

jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI55196/20&R=101


Terveystulokset

 • BOAS-aste 0 - ei oireita, kävelytesti hyväksytty
 • Polvet: 0/0
 • Sydän: Ei sivuääniä
 • Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
 • Kyynärnivelen inkongruenssi: 1/1
 • Selkä:
  kalkkeutuneet välilevyt IDD0, K-luku: K0
  nikamien epämuotoisuus VA2 (aste 2, selkeä), lukumäärä: 4
  selän spondyloosi SP0
  välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0
 • Kondrodysplasia (CDPA): N/N
 • Kondrodystrofia (CDDY & IVDD risk): N/CDDY

Instagram @rasputin.the.ranskis

Mistä Rasputin on saanut nimensä?

Tämä oli ensimmäinen pentu, jonka nimeämisen suhteen minulla on ollut haasteita päättää "sitä oikeaa" kutsumanimeä. Koska Rasputinista toivomme tervettä jalostusurosta, valikoitui sen nimeksi loppujen lopuksi venäläisperäinen Rakastaja Rasputin. Nimen esikuvana ja myöskin Rakastaja Rasputinina tunnettu tohtori Grigori Rasputin on Venäjällä 1869-1916 elänyt mystikko, profeetta ja ihmeparantaja, joka on vaikuttanut myös keisari Nikolai II hovissa. Grigori Rasputin oli lukuisten naisten suosiossa, jota kuitenkin monet miehet kateuksissaan vihasivat, koska eivät voineet päihittää häntä. Rasputinin emä on tuontikoira Valko-Venäjältä, joka myös viittaa sinne Venäjän suuntaan. Libidonsa puolesta tämä uros on kyllä nimensä veroinen Rakastaja Rasputin.


Rasputinin emällä Pamelalla (vir. Sandra) on ranskanbulldogeista toistaiseksi ainoa Suomessa täysin terveeksi kuvattu selkä, mutta ei isälläkään onneksi huonot terveystulokset olleet. Minua kiinnosti jo kyseisen emän aiempi luonnollisesti syntynyt pentue, jota seurasin mielenkiinnolla. Kun tämä pentue syntyi ja kaikki pennut tälläkin kertaa luonnollisesti, niin tottakai minä halusin saada itselleni pennun tuosta kyseisestä nartusta ja tästä yhdistelmästä. Pentueen selät luustokuvattiin 7 viikon iässä jo ennen luovutusta ja Rasputinin selkä vaikutti erittäin hyvältä, sillä on myös irtonainen häntä jota se on ainakin vielä pystynyt heiluttamaankin.

​Rasputin sopeutui laumaan loistavasti jo ensimmäisen viikon aikana ja muut koirat ottivat sen hyvin vastaan. Ranskanbulldoggi Freijasta tuli Rasputinin paras ystävä, jonka kanssa leikit sujuivat aina ongelmitta. Luonteeltaan Rasputin on seurallinen, utelias, reipas ja leikkisä, mutta omaa myös vahvan temperamentin ja bulldoggimaisen itsepäisen luonteen. Hallitsevan luonteensa ja itseriittoisen asenteensa vuoksi Rasputin on saanut lempinimen Maailmanhallitsija. Muiden koirien kanssa Rasputin tulee kuitenkin hyvin toimeen eikä sillä ole ongelmia lauman muiden urosten kanssa. Rasputin on mielellään sylissä ja rapsuteltavana sekä rakastaa tietysti nukkua kainalossa, mutta osaa tarvittaessa myös hakeutua omaan rauhaansa nukkumaan. Uusiin ihmisiin Rasputin suhtautuu ranskismaisen iloisesti ja innokkaasti.

Rasputinin kasvattajat löydät täältä: sammakkoprinssin.weebly.com ja täältä: www.facebook.com/kennelpresentime/

​Rasputin on yhteisomistuksessa Kennel Presentimen kanssa.

Mother Goddess of all life that shines, you bless all creatures with your heart divine. I ask you share your radiant love for puppies. Bless them with good health and happy lives, give them protect and love, so they can rise. Give me the wisdom to know their hearts, hold them close so they never apartThank you for the lives of puppies, for their love and never ending friendship. Please bless them with your light, keeping them safe by day and by night. Mote them be Blessed Beasts.

Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!