YMIR

FI JMVA LITTLE FREAK'S Y-TOHUM

(C.I.B. EE MVA NO MVA LITTLE FREAK'S NORD x ALIYA)

Syntynyt 5.9.2021

Sukutaulu

jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI53792%2F21&R=335

Terveystulokset

  • Kyynärät: 1/0
  • Lonkat: B/B
  • Polvet: 0/0
  • Sydän: Ei sivuääniä
  • Silmät: Makroblepharon / silmäluomen ulospäin kiertyminen, silmämuutosten vakavuus lievä.

Käytettävissä jalostukseen sopiville nartuille, Ymir asuu Äänekoskella.

Mistä Ymir on saanut nimensä?

Skandinaavisessa mytologiassa Ymir oli jääjättiläinen ja ensimmäinen elävä olento, joka syntyi alkukaaoksessa jäätyneen saven sulaessa Ginnungagapissa. Ymiristä sai alkunsa jääjättiläisten eli huurretursaiden suku, joka oli jatkuvassa sodassa jumalten kanssa. Jumalten voitettua taiston he aloittivat luomistyön, jolloin Ymirin verestä muodostuivat joet ja meret, lihasta maa, luista vuoret, hiuksista puut ja parrasta ruoho, hampaista sora ja kivi sekä kallosta taivaankansi. Neljä vahvaa kääpiötä, Pohjoinen, Etelä, Itä ja Länsi, asetettiin kannattelemaan taivaankannen taivaanpieliä. 


Sijoituskodin kertomaa Ymirin luonteesta:

"Ymir on luonteeltaan rauhallinen ja hyvin tasapainoinen. Pentumaista riehakkuutta ja leikkimishaluja on paljon, mutta sisätiloissa on rauhallinen eikä hötkyile turhista asioista. Vieraassa paikassa osaa myös rauhoittua erinomaisesti.
Ymir on itsenäinen, mutta samalla myös hyvin ihmisläheinen. (Varsinkin mamma on tärkeä ja hakeutuu lähelle nukkumaan😁).
Uusiin ihmisiin suhtautuu avoimen iloisesti, mutta tervehtimisen jälkeen hakeutuu usein takaisin omiin puuhiinsa tai makoilemaan ja tarkkailemaan tilannetta.
Nähtiin kaupungilla iso patsas joka herätti Ymirissä ihmetystä. Katseli vähän aikaa, haisteli ilmaa ja otti muutamia askelia lähemmäs. Totesi vaarattomaksi ja matka jatkui ilman isompia reaktioita.

Neljän koiran laumassa on pärjännyt erinomaisesti. Ainakaan vielä ei ole ilmennyt resurssiaggressiivisuutta. Matkapahoinvointia on ollut."

Ymirin kasvattajan löydät täältä: https://www.kennellittlefreaks.com/