TÄHTI

AJWANDE STUNKY SKUNTANK

(LEEROY-BROWN VOM BÜFFELBODEN x AJWANDE IGNOTITO)

Syntynyt perjantai 13.8.2021

Sukutaulu

jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER52293/21&R=101

Terveystulokset

 • Polvet: 0/0
 • Sydän: Ei sivuääniä
 • Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
 • Kyynärnivelen inkongruenssi: 0/0
 • Lonkkaniveldysplasia: B/B
 • Selkä:
  kalkkeutuneet välilevyt: IDD3 (aste 3, vaikea), K-luku: K7
  nikamien epämuotoisuus: VA1 (aste 1, lievä), lukumäärä: 1
  selän spondyloosi: SP0 (puhdas)
  välimuotoinen lanne-ristinikama: LTV0 (normaali)
 • Kondrodysplasia (CDPA): N/N
 • Kondrodystrofia (CDDY & IVDD risk): CDDY/CDDY

Mistä Tähti on saanut nimensä?

Tyttäreni Tara oli päättänyt, että jos hän joskus saa oman ranskanbulldogin, alkaisi sen nimi T-kirjaimella kuten Taran omakin nimi ja suosikkinimeksi oli valikoitunut Tähti. Tarot-korteissa Tähti edustaa toivoa, uskoa, paranemista ja inspiraatiota.

Myös astrologia eli tähdistä ennustaminen on saanut alkunsa tähtikuvioista. Suomalaisessa vanhassa kansanperinteessä viisikanta eli viisisakarainen tähti on kaiverrettu vilja-aittoihin, ovenpieliin ja puuastioihin suojelemaan pahalta. Wiccoille tähden viisi sakaraa edustavat viittä elementtiä; maa, tuli, ilma, vesi ja henki.

Instagram @tahti.the.ranskis

TikTok @tahti.the.ranskis

Pentueet: Yön Mustat


Olin jo pidemmän aikaa seurannut mielenkiinnolla Niinan kasvatustyötä rodun terveyden parantamisen eteen ja ihastunut erityisesti hänen kasvattiinsa Siiriin, josta tuli näiden pentujen emä. Siiri ei ehkä ulkoisesti ole tämän päivän "näyttelytyyppi" rodussa, mutta senkin vuoksi Siiri on mielestäni yksi kauneimmista näkemistäni ranskisnartuista. Näiden pentujen emälinja sekä myös isän puolen nartut synnyttävät luonnollisesti ja molempien vanhempien selkäterveys on huomattavasti rodun keskivertoa parempi. Tähden emä ja mummo ovat kilpailleet viehejuoksussa ja sen emän puolen mummot harrastavat myös agilityä. Tähti tuli meille ensisijaisesti tyttäreni Taran tulevaksi harrastuskoiraksi, koska äiti oli jo ominut kaikki muut perheen koirat.

Luonteeltaan Tähti on utelias, hyvin energinen, reipas ja ihmisläheinen, mutta siltä löytyy paljon myös temperamenttia ja taistelutahtoa sekä jonkin verran resurssiaggressiivisuutta. Tähti on todella aktiivinen ranskanbulldoggi, sillä riittää virtaa vaikka muille jakaa eikä se ole vielä koskaan väsynyt juoksemiseen ja leikkiin. Se on myös oppivainen ja helposti motivoitavissa ruualla, tähän kelpaakin aivan tavallinen kuivaruokanappula eikä Tähti edes tarvitse mitään kovin kummoista herkkua ollakseen heti valmiina yhteistyöhön.

Rakenteeltaan Tähti on tavallista ranskanbulldoggia hieman kevyempi, sen selkä on tavallista pidempi samoin kuin kuonokin ja sieraimet ovat hyvin avonaiset. Tähdellä on myös hyvä häntä, jota se heiluttaa ollessaan iloinen.

Tähden kasvattajan löydät täältä: ajwande.webnode.fi/